Вълк в ЛС Леденика

Още един вълк падна в ЛС Леденика. Няма съмнение вече, майсторът отново е Илия Каменов. След успешния лов с ловците от Ливан, останаха доста животински отпадъци, които се оползотвориха по възможно най-добрият начин, а именно – по стървилищата.
След няколко епизодични посещения, Илия реши да чака няколко нощи редовния посетител и търпението му за пoреден път се увенчава с успех. В 22:30 излиза вълчица на мършата. Дистанцията е 100 метра и изстрелът е безпощаден. Верен на правилото си да не слиза веднага от чакалото, след още 40 минути съдбата отново го възнаграждава с появата на силует на вълк по периферията на гората. Илия отказва изстрела, понеже не е сигурен в него и показва хладнокръвие, което малцина от нас биха демонстрирали в подобна ситуация. Използваното от него оръжие Блазер Р93 в .308win. На снимката позира с любимото си гладкоцевно Бенели.

Вълчицата се оказва 28 килограма. Това е седемнадесетия вълк в неговата кариера и за пореден път се потвърждава максимата, че най-доброто оръжие на ловеца е неговото търпение.

Чакалата в ЛС Леденика са изграденi на дълго наблюдавани и работещи вълчи пътеки, но се застървява допълнително за увеличаване шансовете за среща с тези мистични хищници. Това от една страна прави ловът малко по-труден заради необходимостта от постоянно наблюдение на ливадите пред чакалата, но от друга подобрява шансовете. Както всички знаем, ловът на вълци е трудно начинание и лесен трофей във вълчата варда няма.

За 2011 година имам 70 цели нощи чакане на стървилище и видени 5 вълка. 4 от тях съм стрелял. Равносметката е 3 убити и един сериозно ранен, но ненамерен. Целонощната варда изисква от ловеца неимоверно търпение и мотивация, а в зимните месеци и сериозна екипировка за борба със студа, въпреки газовите котлони, които ползваме за отопление.

ЛС Леденика се доказа като едно от стопанствата с добро присъствие на вълци и ще се радвам да организирам лов на вълци отново из дебрите на Врачанския Балкан, където се връщам всеки път с огромно удоволствие.

Стефан Стефанов
+359 882 757510
stefanov@ultimate-hunting.net
www.ultimate-hunting.net

image014

5

image016

This entry was posted in Posts. Bookmark the permalink.

Comments are closed.